Vijf redenen om tweedehands spullen te kopen

Het kopen van tweedehands spullen wordt gelukkig door een steeds grotere groep mensen omarmd. Waar het kopen van tweedehands spullen vroeger als oubollig werd beschouwd, wordt het nu zelfs hip om naar een kringloopwinkel te gaan.
Mensen beginnen zich steeds meer te realiseren dat gebruikte spullen ook goed kunnen zijn en dat niet alles meer gloednieuw hoeft te zijn.

In deze blog geef ik je vijf redenen waarom het kopen van gebruikt spullen nog beter is dan jij wellicht al dacht. Hopelijk inspireert het je om nog vaker een bezoek te brengen aan onze online kringloopwinkel voor kinderspullen.

1. Geld besparen!

Met de aankoop van tweedehands spullen kan je enorm veel geld besparen! Doordat de producten gebruikt zijn, worden ze in alle gevallen goedkoper aangeboden dan een nieuw product.

Nu merk ik zelf wel vaak dat je in een kringloopwinkel ook weleens dingen koopt omdat ze zo goedkoop zijn. Spullen die je misschien eigenlijk wel helemaal niet echt nodig hebt en waarmee je budget alsnog op gaat.


Geld besparen tweedehands spullen kopen

 

2. Impact om het milieu verminderen
Met iedere aankoop van een 2de-hands product maak je op een positieve manier duurzame impact. Voor deze aankoop hoeft er geen nieuw product te worden vervaardigd, waardoor grondstoffen en energie bespaard kunnen worden. De welbekende CO₂ uitstoot zal door jouw aankoop niet nog groter worden.

3. Het juist signaal
Naast een goed gevoel voor jezelf kan je met het aankopen van tweedehands spullen ook een signaal afgeven naar je kinderen en omgeving. Het is tegenwoordig zo vanzelfsprekend om alles maar nieuw te kopen dat jouw positieve ervaringen met tweedehands spullen de ogen van anderen kunnen openen.

4. Vergroenen doen we samen
Maak een nog grotere duurzame stap door je tweedehands product bij een duurzame winkel te kopen. Ik zeg dit natuurlijk niet voor niks, want wij investeren 100% van onze nettowinst in het aanplanten van bomen en het opwekken van duurzame energie. Zo draagt iedere aankoop in onze online kringloop dubbel bij aan een groenere wereld voor onze kinderen.

Carbon footprint van de mens

5. Een koopje scoren
Meuk is leuk! Het zou een tekst zijn die zo op een tegeltje kan worden geplaatst. Voor veel mensen is het zoeken naar tweedehandsspullen ook gewoon erg leuk! Overal is er wel een pareltje te vinden, of dat nu online, op een rommelmarkt of bij je lokale kringloopwinkel is.

Het blijft een heerlijk gevoel om een mooi product te kopen voor een leuke prijs. Daarmee past de term 'meuk' ook niet helemaal bij de meeste aanbieders van tweedehands spullen. Wij checken bijvoorbeeld altijd of een product goed naar behoren werkt en of het nog in goede staat verkeerd.

Geïnspireerd geraakt en zin om op zoek te gaan naar 2de-hands spullen? Misschien is het ook een idee om eerst eens je zolder op te ruimen en te kijken of je zelf geen spullen door kunt geven aan iemand anders.
Mocht je tijdens jouw zolderopruiming kinderspullen tegenkomen en deze bij ons willen inleveren, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk!

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd