De eerste maand van de online kringloopwinkel

De tijd vliegt voorbij, ik ben zo onderhand alweer meer dan een maand online met de kringloopwinkel voor kinderspullen.
De online winkel (en daarmee ook onze opslag) begint zich al aardig te vullen en daar ben ik ongekend trots op.

Afgelopen week hebben we ook een toename in het aantal verkopen gezien en daarmee was het zelfs al mogelijk om een eerste donatie aan Trees4All over te maken voor in totaal 10 bomen!

Heel eerlijk gezegd ben ik daar enorm trots op, want ik heb nog nooit zoveel bomen aan mogen planten:) Ik ga er vanuit dat dit nog maar het begin is van een veel groter avontuur, we gaan het de aankomende maanden ervaren.

Natuurlijk ben ik als ondernemer ook op zoek naar tips & tricks! Zo vraag ik me af en toe af of de prijsstelling van onze artikelen wel goed is. We kunnen de kinderspullen natuurlijk niet voor een bodemprijs verkopen, maar ik heb soms het gevoel dat onze prijs iets te hoog ligt. Mocht je hier een mening over willen geven, dan hoor ik het maar al te graag.

Terugkerende bezoekers

Wat ik heel erg leuk vind om te zien zijn terugkerende bezoekers! Dagelijks zijn we mensen terugkomen, hopelijk zijn ze allemaal op zoek naar mooie koopjes:)
Een groot deel van onze nieuw binnengekomen artikelen voorzien we van de tag 'Nieuw', waarmee ze op de voorpagina van de winkel belanden.
Hierdoor kan je snel zien wat er als laatst is toegevoegd. Bij grote aantallen producten taggen we alleen de uitzonderlijke producten, om een overkill op de pagina te voorkomen:)

Hoeveel bezoekers?

Een van mijn hobby's is SEO (Search Engine Optimalisation), hiermee bedoelen we in Jip en Janneke taal het eenvoudig gevonden worden op Google. Nu is dat voor startende webshops veelal niet heel erg makkelijk omdat Google eerst graag wilt zien dat jouw pagina het echt waard is om te bekijken.

Afgelopen week kreeg ik het leuke nieuws dat is als nieuwkomende webshop bij de 11% best presterende webwinkels van Shopify behoor. Wow, dat maakt me zo enorm trots.
In januari bezochten bijna 500 bezoekers onze site doordat ze in Google hadden gezocht. Nog eens 500 bezoekers kwamen via online marketing binnen.

Record aantal bezoekers online kringloopwinkel

Duurzame gastbloggers gezocht!

Wil jij wat extra exposure voor je blog, je webshop of duurzame product? Ik geef de aankomende maanden gratis ruimte weg voor gastbloggers. Dit alles natuurlijk in de hoop dat jij er extra exposure uit gaat halen en wij extra unieke content om onze bezoekers mee te vermaken. De afgelopen maand wisten bijna 1000 mensen onze site te vinden, dat is voor een start natuurlijk een schitterende hoeveelheid.
Voor meer informatie over een gratis blog kan je ons mailen op info@samenduurzaam.nl

Kinderspullen gezocht

Er is nog geen dag geweest dat ik fulltime met de site bezig ben geweest, de reden hiervoor is vooral dat ik na een paar uur door de aangeleverde spullen heen ben:) We hebben nog ruimte en tijd voor veel meer gebruikte kinderspullen, dus mocht je nog iets op zolder hebben liggen, dan vernemen we dat graag!
Woon je ver buiten Purmerend, dan is er eventueel ook een mogelijkheid om de spullen gratis toe te sturen. Lees hier meer over op deze pagina.

Ik zit er ook aan te denken om inleverpunten op te gaan richten. Een punt waar mensen hun spullen in kunnen leveren en waar wij op afroep alles op komen halen. Wil jij zo'n inleverpunt worden of heb jij hier een schitterend idee over? Geef een gil en dan kunnen we eens kijken wat hierin de mogelijkheden zijn.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd