De tweede maand van de online kringloopwinkel in Purmerend

Het is ondertussen alweer maart en daarmee zijn we weer een maand verder met ons te gekke project: een duurzame online kringloopwinkel voor kinderspullen.

Omdat ik het superleuk vind om transparant te zijn, probeer ik maandelijks een overzicht op te stellen van alle vorderingen.

Zo hoop ik voor iedereen inzichtelijk te maken hoe de zaken gaan en wat we met alle ingebrachte kinderspullen hebben kunnen doen.

Winterse perikelen, verhoogde verkoop

Hebben jullie ook zo genoten van onvergetelijke sneeuw en ijspret? Bizar toch hoeveel sneeuw er is gevallen en hoeveel graden het in de nachten vroor!
Als fervent schaatser en snowboarder heb ik er echt heel erg van genoten, maar nog leuker vond ik plezier dat mijn kinderen hadden.

Winter in Purmerend 2021

Want laten we eerlijk zijn, de winters van de afgelopen jaren zijn nou niet echt memorabel. Door veel wetenschappers komt dit door klimaatverandering, ik geloof ze volledig☺
Door de plotselinge winter kwam er een ware run op snowboots, schaatsen en schaatsen slijpen, daar hebben we leuk van kunnen profiteren.

De hoeveelheid snowboots en schaatsen in onze shop was helaas minimaal, maar alles is verkocht☺.
Mocht je bij het opruimen van je zolder nog snowboots en schaatsen tegenkomen, dan sla ik ze graag op voor een volgende run over enkele jaren! 

Analytics en aantal verkochte items

Als er een ding is waar ik ongekend van kan genieten, is dat wel de groei van e-commerce sites en dan met name mijn eigen sites.

Mijn boekenkast staat vol met boeken over SEO (Search Engine Optimalisation) en voor mijn bedrijven Fotobelevenis.nl en Polaroidbelevenis.nl ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van de online vindbaarheid.

Het is daarmee ook heel erg leuk dat ik laatst vanuit Shopify (het pakket dat we voor de online kringloopwinkel gebruiken) een melding kreeg dat Samenduurzaam.nl bij de 10% best presterende nieuwe sites behoort. Met andere woorden: onze online kringloopwinkel krijgt bovengemiddeld veel organische bezoekers.
Kijkend naar mijn Google Analytics klopt dit ook helemaal, want met 1200 unieke bezoekers per maand gaat het echt ongekende goed.

Vanuit deze 1200 bezoekers per maand zijn er de afgelopen tijden 92 items verkocht.

Misschien is zo’n getal voor een normale kringloopwinkel heel normaal voor een dag, maar voor een startende kringloopondernemer vind ik het ongekend leuk!

Met de verkoop van afgelopen maanden konden we nu alweer voorzichtig 10 bomen aanplanten, waarmee het aantal geplante bomen uitkomt op 20.

Is dat veel? Nee, het is een begin... Maar, ik ken op dit moment niemand die 20 bomen heeft aangeplant en daarmee vind ik het ongekend uniek!

Het maakt met trots en ik vind het vooral heel erg tof dat we dit als gezin zo hebben kunnen doen.

Trees for all bomen aanplant certificaat online kringloopwinkel

 Het goede nieuws is dat er nog meer geld in de duurzame spaarpot zit en ik wil gaan kijken of we een uitbreiding van de zonnepanelen op ons dak kunnen realiseren. 

Tweedehands puzzels kopen?

Een zoekwoord in Google waar we op dit moment ongekend goed op scoren, is toch wel ‘tweedehands puzzels’. Google het maar eens, we staan op dit moment geloof ik op nummer 1 of 2!

Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee, want dat zorgt echt voor een bepaald type bezoeker in deze categorie.

De afgelopen weken hebben we ook behoorlijk wat puzzels binnengekregen, dus dat matcht eigenlijk perfect.
Klein probleempje hierbij is wel dat we naast kinderpuzzels met 50 stukjes, vooral veel puzzels van 500 stukjes of 1000 stukjes binnenkregen. Een avondje puzzelen vinden Marijn en ik erg leuk, maar dagen achter elkaar? Daar hebben we op dit moment helaas geen tijd voor.

En zo ontstond deze maand het idee van een legpuzzel testteam. Een groepje fervente puzzelaars dat met onze tweedehands puzzels heerlijk aan de slag gaat! Groot voordeel voor ons is dat we zeker weten dat alle te koop aangeboden puzzels compleet en netjes zijn. Groot voordeel voor ons puzzelteam is natuurlijk dat ze gratis en voor niets de allerleukste puzzels kunnen maken. Een duurzamer systeem kan ik me eigenlijk niet bedenken.
Woon je in de omgeving van Purmerend en wil je ook graag meepuzzelen, stuur me dan een berichtje op info@samenduurzaam.nl.

Tweedehands puzzels kopen 500 stukjes


Tweedehands dozen gevraagd

Voor al onze bestellingen wil ik uitsluitend gebruik maken van gerecyclede materialen. Het is iets dat ik bij mijn andere bedrijven ook heb ingevoerd, zodat we echt enorm veel nieuw geproduceerd karton kunnen besparen. Hopelijk helpt deze denkwijze andere bedrijven ook om meer voor gerecyclede verpakkingen te kiezen. 
Begin van de maand plaatste ik op een Facebook groep voor Purmerenders de vraag of iemand wellicht dozen voor mijn online kringloopwinkel over had.

De respons was overweldigend en een hoek van mijn magazijn staat op dit moment vol met dozen! Enkele ondernemers hebben al aangegeven maandelijks dozen te gaan leveren, dat is natuurlijk helemaal geweldig.
Ken jij nog ondernemers in Purmerend die dozen overhouden vanuit hun expeditie? Ik kom graag met ze in contact.

Gastblog HelemaalGroen app

De eerste gastblog is afgelopen week online gezet, een stukje ‘evergreen content’. In de blog komen de ontwikkelaars van de HelemaalGroen app aan het woord en laten ze zien hoe handig het is om alle prestaties van zwerfafvalrapers inzichtelijk te maken.
Deze blog is echt een mooie toevoeging voor mensen die een start willen maken met een duurzamer leven of al wat zwerfafval rapen.

Zwerfafval opruimen met HelemaalGroen app
Mocht jij nou nog een geweldig bedrijf kennen dat een link heeft met verduurzaming van de wereld en wat gratis exposure kan gebruiken?
Laat het mij weten, ik geef iedereen die bezig is met verduurzaming met alle liefde meer exposure. Niet voor niets heet mijn site Samenduurzaam, alleen samen kunnen we een signaal afgeven richting de rest van de wereld.

Facebook shopping en Instagram shopping

Om de toegang tot de webshop nog eenvoudiger te maken, hebben we ook Facebook shopping en Instagram shopping op orde gebracht.

Al onze producten worden nu automatisch gesynchroniseerd met deze platforms, hopelijk gaat het nog veel meer bezoekers naar de site trekken.

Ben jij een held in sociale media en wil jij ons op vrijwillige basis zo af en toe ondersteunen bij het groter maken van Samenduurzaam.nl? We horen dan graag van je via info@samenduurzaam.nl

 Kinderspullen gevraagd

De lente is in aantocht, voor heel veel mensen een mooi moment om de zolder eens lekker op te ruimen. Nog altijd ben ik op zoek naar kinderspullen. Dus mocht je wat leuke spullen hebben liggen, dan horen we het graag. Door het koude weer in februari is het flyeren in de buurt even gestopt, hopelijk kan ik dat volgende week weer eens oppakken.

Vind jij het leuk om in jouw buurt wat te flyeren? Dan verneem ik het graag van je, ook hierbij is alle hulp welkom☺

Kinderspeelgoed inleveren voor een groenere wereld

Voor het inzamelen van kinderspullen ben ik ook stiekem aan het kijken naar mogelijkheden buiten Purmerend en omgeving. Lijkt het jou leuk om als inzamelpunt in jouw stad te fungeren? Laten we dan eens contacten en kijken hoe we dit op poten kunnen zetten.
Voor mijn gevoel is het opzetten van inzamelpunten de manier om een groeistap te kunnen maken en nog meer te investeren in aanplant van bomen en opwekking van duurzame energie.

Tip van deze maand

Deze maand een paar tips Instagram tips:

 Plastic soup surfer Merijn Tinga in Purmerend

Ik hoop je met deze update weer een goed beeld te hebben gegeven van de  business! Op naar nog meer mooie duurzame maanden.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd